بررسی کتاب “روان‌شناسی خلاقیت”

تاریخ پخش: 1396/06/15

زمان پخش: 21-22

كارشناسان: دكتر فروغ جعفری- دكتر امیرمسعود رستمی

معرفی كتاب: روان‌شناسی خلاقیت

توضیحات:

كتاب ” روان‌شناسی خلاقیت” اثر ارزنده ماکسول مالتز(Maxwell Maltz) و ترجمه مهدی قراچه‌داغی كه توسط انتشارات شباهنگ سخن به چاپ رسیده است.

درباره نویسنده:

ماکسول مالتز جراح زیبایی آمریکایی و نویسنده فیزیولوژی روانی جدید(۱۹۶۰) متولد 1889 است که مجموعه‌ای از ایده‌هایی بود که ادعا می‌کرد می‌تواند تصور شخص از خویش را بهبود بخشد. در نتیجه، شخص به سمت یک زندگی موفق‌تر و شکوفاتری کشیده می‌شود. او کتاب‌های زیادی نوشته که در میان آنها فیزیولوژی روانی جدید برای مدت زیادی بالاترین فروش را داشته و روی مربیان خودیاری تاثیر بسیاری گذاشت. جهت‌گیری او به سمت مجموعه ایده‌هایی که خودیاری را عرضه می‌کنند، پیش زمینه کتاب‌های خودیاری امروزی به حساب می‌آید.

او در سال ۱۹۲۳ با مدرک دکتری پزشکی از دانشکده پزشکی و جراحی دانشگاه کلمبیا  فارغ‌التحصیل شد. ایده‌های او روی مجسم کردن اهداف فرد متمرکز است و اعتقاد دارد که تصور از خویش سنگ بنای تمام تغییراتی است که در شخص رخ می دهد. بر اساس نظرات مالتز، اگر تصور شخص از خود ناسالم یا ناقص باشد، تمام تلاش‌های او با شکست روبرو خواهد شد.

هدف كتاب:

فراهم آوردن یک زندگی پر‌معنا، الزام و مسئولیتی است که در قبال خویش داریم و خوشبختانه این مهم در حیطه‌ امکان ماست و با این حال، رسیدن به خوشبختی برای خیلی‌ها در حکم یک غیرممکن شده است؛ انگار در میان انبوه اتومبیل‌ها در ترافیک سنگینی گرفتار آمده‌ایم، موتور اتومبیل‌مان کار می‌کند، اما حرکتی در کار نیست. جمع کثیری از مردم در انکار خوشبختی حرف می‌زنند، برای بسیاری بیشتر زندگی جذابیتش را از دست داده و روزگار بی‌معنا و بی‌مفهوم شده است. چرا چنین است؟  چرا مردم تسلیم می‌شوند؟ چرا مأیوس می‌شوند؟ آن‌چه در این کتاب می‌خوانید رسیدن به تصویر ذهنی قدرتمند درباره‌ خود است…

تفکر منفی مخرب است و می‌تواند شما را به نومیدی سوق دهد، باید احساس کنید که انسانی ارزشمند هستید زیرا تصویری که هر کس از خود دارد و به‌عبارتی، آن‌طور که خود را می‌بیند، روی قضاوتی که از خویش و از دنیایش دارد تأثیر می‌گذارد. برای رسیدن به خلاقیت باید فعالیت خود را دو چندان کنید و واقع‌گرا باشید…

کتاب حاضر بذر امید را در دل‌ها می‌فشاند، مردم را بشارت می‌دهد که زندگی می‌تواند ماجرایی شورانگیز باشد. هنوز افق‌های جدیدی وجود دارد، و این که مرز روحی انسان را پایانی نیست. لازم نیست که در محبس احساس زندگی کنید؛ می‌توانید به استقبال دنیا بروید، به دنیایی پرامید و ثمربخش پای بگذارید و احساس غرور کنید. واقع‌بینی است اگر بگوییم در این عصر پر اضطراب، سال‌های عمر شما می‌تواند قرین شادی باشد.

خلاصه كتاب:

اين مطلب توسط سايت دكتر اميرمسعود رستمي تهيه و تنظيم شده است.

مطالب مرتبط

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *