مشاوره طلاق چیست؟
امروزه یكی از بیشترین مشكلاتی كه نیازمند مشاوره خانواده میباشد، مسئله طلاق است، كه نه تنها برای زوجین بلكه برای كل خانواده مشكلاتی را ایجاد مینماید بخصوص برای زنان كه در جامعه محدودیتهایی از طرف خانواده و یا در محل کار ایجاد میکند.
مشاوره پیش از طلاق چیست؟
متاسفانه در کشور ما همانطور که عجولانه ازدواج میکنند به همان سرعت نیز به سراغ طلاق میروند و این بسیار تفكر غلطی است كه زوجین تنها راه حل را طلاق بدانند. بنابراین قبل از هر تصمیمی زوجین باید سراغ مشاوره تخصصی بروند.
عواملی كه بیشتری تاثیر را در شكلگیری تفكر طلاق در بین زوجین ایجاد مینماید، عبارتند از:
1- خیانت
یكی از بیشترین عواملی كه موجب طلاق میگردد، خیانت یکی از دو طرف و گاه بیبند و باری است. خیانت دلایل مختلفی دارد از جمله عدم علاقه نسبت به همسر، سردمزاجی و مشکلات جنسی همسر، تعارضهای بین زوجها، ابتلا به بیماری روانی (مانند: ابتلا به افسردگی و بیماریهای شدید روانی)، مقابله به مثل و انتقام جویی. همسری که خیانت میکند در واقع نیازهای عاطفی و جنسی ارضا نشده و کشمکشهای حل نشده خود (مانند نیاز به رابطه صمیمانه، تمایل به ارضای جنسی و خشم) را تخلیه و خود را به نوعی ارضا میکند. ولی فرد خیانتکننده به جای این که همسرش را از خلأ ناشی از نیازهای ارضا نشدهاش آگاه سازد، به منظور تنبیه همسر دست به اقدامی مخرب میزند.
2- بدرفتاری و آزار دیدن از همسر
یكی دیگر از عوامل طلاق، آزار جسمانی و بدرفتاری عاطفی و بیاعتنایی و محدود کردن همسر است.
3- پیشرفت یکی از زوجها
پیشرفت مالی و تحصیلی یکی از زوجها و مخصوصا تغییر موقعیت کسی که پیشرفته زیادی داشته میتواند عامل جدایی باشد.
4- ویژگیهای شخصیتی
درگیری بیش از حد به شغل، مقام اجتماعی، تحصیل و یا رسیدن به اهداف خود، مانع از این می شود که همسران برای ارضای نیازهای همسرشان وقت بگذارند. به عبارتی انرژی آنها اغلب صرف ارضای نیازهای خودشان میشود و به همین دلیل از مراقبت و حمایت از همسر باز میمانند. این افراد به جای عشق ورزیدن، بخشیدن، به طور مداوم در صدد دریافت توجه، عشق و احترام دیگری هستند.
5- پی بردن به ضعفها
برخی از زوجین با تشخیص ضعفها و ناتوانی خود و یا همسرشان تشخیص به طلاق میدهند.
6- نازایی
نازایی و ناتوانی در باروری در زنان یا مردان میتواند یکی از علل جدایی و طلاق باشد.
7- پنهان کاری
مشاورههای پس از طلاق نشان میدهد پنهان کاری در موارد مهم زندگی مانند ازدواج قبلی، بستری شدن در بیمارستان به دلیل ابتلا به بیماری روانپزشکی، سابقه زندان یا دیگر بزههای اجتماعی، نداشتن مدرک تحصیلی، درآمد پایین و شغل نامناسب و آشکار شدن آنها بعد از شروع زندگی زناشویی ممکن است برای بسیاری از افراد غیرقابل قبول باشد و تصمیم به طلاق بگیرند.
مشاوره پس از طلاق چیست؟
طلاق برای تمامی زوجها، بحرانی را ایجاد میكند كه نمیدانند چگونه با آن مقابله نمایند. مشاوره طلاق جلسات درمانی است كه برای مقابله با بحرانهای بعد از طلاق برای زوجین در نظر گرفته میشود كه چگونه استرس مراحل طلاق را سپری نموده و به آرامش درونی خود بازگردند. در جلسات درمانی مشاوره طلاق، فنون و مهارتهای رفتاری لازم به زوجها آموزش داده میشود. در مشاوره طلاق هدف اولیه کاهش تنش و استرسهای ناشی از پیامدهای طلاق است.
در مشاوره طلاق می توان با یادگیری در مهارتهای زندگی و رفتاری در مقابله با استرس ناشی از طلاق توانمندتر شد. افکار و باورهای منفی و ناکارآمد تحت تأثیر رویدادهای استرسزای ناشی از طلاق فعال میشوند. افسردگی و اضطراب به عنوان نشانههای خلقی استرس در مراجعان برای مشاوره پس از طلاق، باعث افزایش افکار و باورهای منفی می شوند. با یادگیری مهارتهای شناختی و رفتاری در مشاوره طلاق فرد میتواند از افکار، باورها و هیجانات منفی خود دور شود. اگر این افکار و باورها باقی بمانند باعث تشدید پریشانی افراد می شوند .
در مشاوره طلاق مواردی بررسی میشوند که با هدف تصمیمگیری در مورد اینکه زوجها به زندگی خود ادامه دهند. آشنایی با نقاط قوت و ضعف خود، یادگیری مهارتهای والدینی، تسهیل در فر آیند سوگواری، آماده شدن برای ازدواج مجدد، یادگیری مهارتهای زندگی، درمان اختلالات روانپزشکی از جمله اهدافی است که در مشاوره طلاق بررسی می شوند.
دكتر امیرمسعود رستمی آماده ارائه خدمات در زمینه مشاوره طلاق به شما عزیزان میباشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.