مهمترین علل خیانتهای زناشویی
خیانت به معنای شکسته شدن پیمان ازدواج است که به موجب آن یکی از زوجین به شکل پنهانی هنجارهای زناشویی را زیرپا گذاشته و با فردی دیگر رابطهای جنسی یا عاطفی برقرار میکند.
تعریف خیانتهای زناشویی چیست؟
بیشتر افراد تجربه مواجهه با خیانت را به مانند آسیبی جدی داشته و تجربه کردهاند، آسیبی که شدت آن به اندازه یک زمین لرزه است به طوریکه احساساتی مانند اضطراب، خشم، کاهش عزت نفس، غم و افسردگی به سراغ فرد میآید. البته باید توجه داشت که میزان بروز خیانت در فرهنگها، برهههای تاریخی، گروههای اجتماعی- اقتصادی و سنین مختلف متفاوت است ولی به طور کلی خیانت در افرادی بیشتر دیده میشود که علایق جنسی شدیدتری داشته و یا رضایت کمتری از شریک زندگی خود دارند.
- انواع خیانت:
خیانت به طور کلی در دو دسته تقسیم میشود. خیانتهای عاطفی و خیانتهای جنسی. خیانت عاطفی به معنی برقراری رابطه صمیمی احساسی با فردی جز شریک زندگی است. به همین ترتیب خیانت جنسی نیز به معنای برقراری روابط جنسی با فردی جز شریک زندگی خود است. ممکن است این دو شکل با هم ترکیب شوند و خیانت عاطفی-جنسی به طور همزمان رخ دهد. معمولا گفته میشود وقوع خیانتهای جنسی بیشتر برای مردان و وقوع خیانتهای عاطفی بیشتر برای زنان رنجآور است. از طرف دیگر میتوان انواع خیانت را با توجه به شرایط فرد و میزان علاقه و تعهد موجود در رابطه نیز طبقهبندی کرد:
1-خیانت موقعیتی
2-خیانت تحت اجبار
3-خیانت عشقی
4-خیانت عشقی متعارض
دلایل عمده خیانتهای زناشویی:
تقریباً نیمی از افرادی که در روابط متعهد هستند، در نقطهای از رابطه دست به خیانت میزنند و این مساله با شکلگیری شبکههای اجتماعی بسیار فراگیرتر شده است. در اکثر موارد فرد خیانتکننده حاضر به از دست دادن همسر و یا شریک زندگی خود نیست و معمولا در روابط زناشویی نتیجه خیانت طلاق است، پس چرا افراد خیانت میکنند؟
راههای پیشگیری از خیانت همسر چیست؟
اصل شماره 1- حمایت کردن
طبیعتا تمامی افراد در زمانهای مختلف دچار رفتارهای متفاوتی از جمله عصبانیت، اضطراب، افسردگی، خشونت و … می شوند ولی در صورت عدم کنترل این رفتارها، میتوانند تبدیل به طوفانی در زندگی ما شده و رابطه زناشویی را تحت تاثیر قرار دهد. پس یکی از مهمترین کارها، کنترل خدشهدار شدن رابطه عاطفی و زناشویی است.
یکی از راههای دیگر برای جلب حمایت همسرتان، توافق مشترک است یعنی در زندگی زناشویی تان هیچ کاری را بدون توافق دو طرفه انجام ندهید. با این اقدام هیچ کاری در زندگی زناشویی، علیرغم میل دیگری صورت نمیگیرد و همواره در مورد هر مسالهای با همسرتان صحبت و توافق کرده و راهحلهایی را انتخاب میکنید که مورد پذیرش هر دوتان باشد.
اصل شماره 2- توجه کردن
توجه به مهمترین نیازهای عاطفی و جسمی همسر باعث میشود که شادابی و سرزندگی همیشه در رابطه زوجین حفظ گردد. دانستن این مساله بسیار مهم است که نیازهای عاطفی و جسمی زوجین در دورههای مختلف زندگی و سنین مختلف متفاوت بوده و نیازمند تغییر و تحول است ولی اصل توجه همان است. پس ابتدا باید نیازها را شناسایی و سپس برطرف نمود.
اصل شماره 3- صداقت
یکی از اصول مهم در ازدواج و زندگی مشترک صداقت و روراستی است. یعنی زوجین از احساسات، نیازها، مشکلات، پتانسیلها، برنامهها و افکار یکدیگر باخبر باشند.
اصل شماره 4- صحبت کردن
صحبت کردن در مورد اتفاقاتی که در طول روز افتاده است و یا احساساتی زوجین و یا هر بحث دیگری نیازمند زمان و تمرکز است. پس باید زمانی را در طول روز برای خلوت کردن با همسر در نظر گرفت به طوریکه توجه کامل زوجین به یکدیگر بوده و حتما تنها باشند که در آن زمان به دنبال تفریح، گفت و گو محبت و یا حتی برقراری رابطه جنسی باشند.
دكتر امیرمسعود رستمی آماده ارائه خدمات در زمینه مشاوره خیانتهای زناشویی به شما عزیزان میباشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.