کتابهای روانشناسی دانشگاهی
کتابهای روانشناسی دانشگاهی باید دارای ماهیتی تخصصی و هدفمند باشند. تخصصی به این معنا که در یک حوزة موضوعی مشخص دارای درجهای از بنیان علمی و سرشت پژوهشی باشد. هدفمندی نیز دلالت بر این اصل دارد که کتابهای روانشناسی دانشگاهی باید هدفی صریح و روشن را دنبال کنند و اگر قصد آموزش مهارتی مشخص دارند، باید بنیادی آموزشی داشته باشند و اگر قرار است بازتابی از آخرین دستاوردهای محققان رشته را نشان دهند، انتظار میرود مبتنی بر پژوهشهای اصیل باشند.
کتابهای روانشناسی دانشگاهی وسیلهای هستند كه استادان جهت یاددهی آنها را به كار میگیرند و دانشجویان جهت یادگیری و انجام تحقیقات علمی از آنها بهره میبرند.
یكی از معیارهای كیفی ارزشیابی کتابهای روانشناسی دانشگاهی، میزان توجه نویسنده به ظرفیت مطالب كتاب برای پیوند با مباحث سایر رشتهها در حل مسائل جدید و یا مواجهه جدید با مسائل است؛ زیرا سیر پیشرفت علوم جدید به ما میآموزد كه علم به گونهای اجتنابناپذیر بین رشتهای است و علوم، علیرغم محدود بودن در چهارچوب رشتة علمی، بخشی از روایتهای دانشهای دیگرند.
با توجه به نقش الگویی کتابهای روانشناسی دانشگاهی برای دانشجویان و نیز دستیابی به تألیفی همه جانبه، بهتر است کتابهای روانشناسی دانشگاهی چند مؤلفه باشند؛ یعنی هر كدام از نویسندگان در یكی از گرایشهای مرتبط با موضوع كتاب تخصص داشته باشند و در عین حال از مشاوره كارشناسان رشتههای روانشناسی، علوم تربیتی، برنامهریزی درسی و تكنولوژی آموزشی و ویراستاران فنی و ادبی بهره گیرند.
مطالب مرتبط
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.