بررسی کتاب “با کودک بدقلق و ناآرام چه کنیم”

تاریخ پخش: 1396/06/02

زمان پخش: 21-22

كارشناسان: دكتر فرحناز كیان ارثی- دكتر امیرمسعود رستمی

معرفی كتاب: با كودك بدقلق و ناآرام چه كنیم؟

توضیحات:

كتاب ” با كودك بدقلق و ناآرام چه كنیم؟” اثر ارزنده جورجا دوگانجی(Degangi, Georgia)، آن كندل(Ann Kendall) و ترجمه سولماز جوكار و  یاسمن بانکی شامل 12 فصل بوده كه توسط انتشارات ارجمند به چاپ رسیده است.

درباره نویسنده:

جورجا دوگانجی روان‌شناس یادگیری بوده و تجربه متعددی در زمینه درمانگری شغلی داشته است. سابقه پژوهشی و فعالیتی 25 ساله وی در راستای خانواده‌ درمانی، كودكان و نوجوانان بوده است. او دارای تجربه گسترده‌ای در تشخیص و درمان مجموعه‌ای از مشکلات توسعه، رفتاری، اجتماعی و عاطفی است. او به عنوان یک متخصص بین‌المللی پیشرو در ارزیابی و درمان کودکان با مشکلات خود تنظیم، پردازش حس، توجه و مشکلات تعاملی شناخته شده است. او همچنین در دانشکده برنامه بهداشت روان نوزاد / کودک در دانشکده روانپزشکی واشنگتن مشغول به فعالیت است.

هدف كتاب:

هدف این کتاب ، آموزش مهارت‌های فرزندپروری است تا والدین بتوانند بدون آسیب زدن به اعتماد به نفس چنین کودکانی، از آنها افراد کارآمدی بسازند. این کتاب جذاب و خواندنی را به تمام والدینی که در آرزوی داشتن کودکانی شاد، سالم، با اعتماد به نفس و خود کفا هستند، توصیه می‌کنیم, به علاوه معلمان و درمان‌گرانی که با چنین کودکانی کار می‌کنند نیز می‌توانند از این کتاب استفاده کنند. بدین ترتیب در هر فصل از کتاب ابتدا توصیفی از رایج‌ترین مشکلات کودکان به همراه علل آن‌ها آمده و سپس راهبرهای علمی و مؤثر همراه با نمونه‌های عینی ارائه شده است. مقابله با انواع مختلف اضطراب کودکان، بدغذایی، بی‌قراری و گریه‌های مکرر، نافرمانی، افسردگی و… از مسائل و مشکلاتی است که در کتاب به آن‌ها پرداخته شده است. در پایان کتاب ابزارهایی ارائه شده که به تجربه و تحقیق در تربیت کودکان مؤثر شناخته شده‌اند. این ابزارها در چهار مقوله “آموزش خود آرام‌سازی”، “ایجاد اعتماد به نفس”، “کنترل کودکان کنترل‌ناپذیر” و “ایجاد ساختار” طبقه‌بندی شده‌اند که در سرتاسر کتاب با شکل‌های تصویری خاص به آن‌ها اشاره شده است. هدف این کتاب آموزش مهارت‌های فرزندپروری است تا والدین بتوانند بدون آسیب زدن به اعتماد به نفس چنین کودکانی از آن‌ها افراد کارآمدی بسازند.

خلاصه كتاب:

در فصل‌های مختلف این كتاب به توصیف چالش‌های پیش‌روی این كودكان پرداخته شده است و ابزارهای كمك به این كودكان را نیز ارائه شده است. در فصل 11 راهبردی كلی ارائه شده است كه به شما كمك می‌كند ارتباط نزدیك خود با كودكتان را حفظ كنید و به شما یادآوری می‌كند كه لازم نیست بعنوان یك والد از هر لحاظ كامل و ایده‌آل باشید، بلكه تنها باید یك والد “به قدر كافی خوب” باشید.

اين مطلب توسط سايت دكتر اميرمسعود رستمي تهيه و تنظيم شده است.

مطالب مرتبط

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *