بررسی کتاب “نظریه انتخاب”
تاریخ پخش: 1397/11/10
زمان پخش: 21-22
كارشناسان: دكتر فروغ جعفری- دكتر امیرمسعود رستمی
معرفی كتاب: نظریه انتخاب
توضیحات:
كتاب “نظریه انتخاب” اثر ارزنده ویلیام گلسر(William Glasser) و ترجمه مهرداد فیروزبخت كه شامل 7 فصل است، توسط انتشارات رسا به چاپ رسیده است.
درباره نویسنده:
ویلیام گلاسر در سال 1925 در شهر کلیولند ایالت اوهایو در کشور آمریکا متولد شد. او تحصیلات خود را در همان شهر ادامه داد و در سال 1953 در دانشکده پزشکی دانشگاه رزرو غربی به پایان رسانید. در نوزده سالگی موفق به اخذ مهندسی شیمی شد. در بیست و سه سالگی مدرک روانشناسی بالینی گرفت و در بیست و هشت سالگی پزشک شد . دکتر گلاسر تا سال 1957 در لس انجلس به عنوان روان پزشک کار می کرد . روش او در درمان جوانان بزهکار توجه گسترده ای را به خود جلب کرده است .
تجارب و فعالیت های گلاسر در مدرسه دخترانه ونتورا بود که باعث شد تا گلاسر واقعیت درمانی را شکل دهد. واقعیت درمانی نوعی روان درمانی است که درآن سعی می شود با توجه به مفاهیم واقعیت مسیولیت و امور درست و نادرست در زندگی فرد به رفع مشکلات او کمک شود. نظرات افراد موثر در نظریه واقعیت درمانی دانشمندانی چون آبراهام مازلو دکتر هارینگتون و دکتر پل دوبوآ بود. دکتر پل دوبوآ مهمترین فردی بود که افکارش مقدمه ای بر پیدایش واقعیت درمانی شد.
هدف کتاب:
کتاب تئوری انتخاب به تفصیل راجع به شیوه استفاده از آن در زندگی توضیح می دهد.
گلسر کتاب خود را اینگونه آغاز می کند:
“اکثر مردم دنیا که مشکلات پایه ای گرسنگی، بیماری یا فقر را ندارند، در جواب سوال «چطوری؟» خواهند گفت: «من آدم بدبختی هستم.» و تقریبا همه آنها کس دیگری را عامل این بدبختی معرفی می کنند. حال اینکه خودشان این بدبختی را انتخاب کرده اند.”
و در جایی دیگر:
“تئوری انتخاب میگوید خود ما هستیم که تمام اعمالمان از جمله احساس بدبختی مان را انتخاب می کنیم. دیگران نه می توانند ما را بدبخت کنند و نه خوشبخت. تمام چیزی که از دیگران می توانیم بگیریم و تمام چیزی که به دیگران می توانیم بدهیم، اطلاعات است. ما تمام اعمال، افکار، احساسات و حتی بخشی از فیزیولوژی خود را انتخاب می کنیم.”
خلاصه کتاب:
ده اصل مهمی که چکیده این کتاب است.
1_ ما مالک اهیچ کس نیستیم و نمی توانیم رفتارهای دیگران را کنترل کنیم. ما فقط می توانیم رفتارهای خودمان را کنترل کنیم.
2_ تنها چیزی که می توانیم به دیگران بدهیم اطلاعات است.
3_تنها مشکلات روانی که در بلندمدت با انسان ها همراه می ماند مشکلات عاطفی است.
4_ مشکلات عاطفی بخشی از زندگی حال حاضر ما هستند.
5_ امروز ما با آنچه در گذشته روی داده می سازد اما نمی توان در گذشته ماند . تنها کاری که که از دست ما برمی آید ارضا نیازهای پایه ای در حال حاضر و تلاش برای بهتر آن ها در آینده است.
6_ ما در ذهن خود تصویری ذهنی از دنیای بیرون داریم که می توان آن را دنیای کیفی نامید و ارضای نیازها یعنی واقعیت بخشیدن به این دنیای کیفی
7_ تنها چیزی که وجود دارد رفتار ما است.
8_ حرکت ، فکر ، احساس و فیزیولوژی هر رفتار چهار مولفه دارد.
9_ رفتار ها انتخاب می شوند اما از میان چهار المان حرکت فکر احساس و فیزیولوژی ما فقط روی حرکت و فکر کنترل داریم.
10_ رفتارها را با افعال نامگذاری می کنیم و در نامگذاری عموما به بخشی از رفتار که برای ما و به شکل ساده تری قابل تشخیص و تمایز است توجه می کنیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.