بررسی کتاب “مدیریت بدون زور و اجبار”

تاریخ پخش: 1397/11/03

زمان پخش: 21-22

كارشناسان: دكتر فروغ جعفری- دكتر امیرمسعود رستمی

معرفی كتاب: مدیریت بدون زور و اجبار

توضیحات:

كتاب “مدیریت بدون زور و اجبار” اثر ارزنده ویلیام گلسر(William Glasser) و ترجمه دکتر علی صاحبی توسط انتشارات سایه سخن به چاپ رسیده است.

درباره نویسنده:

ویلیام گلاسر در سال 1925 در شهر کلیولند ایالت اوهایو در کشور آمریکا متولد شد. او تحصیلات خود را در همان شهر ادامه داد و در سال 1953 در دانشکده پزشکی دانشگاه رزرو غربی به پایان رسانید. در نوزده سالگی موفق به اخذ مهندسی شیمی شد. در بیست و سه سالگی مدرک روانشناسی بالینی گرفت و در بیست و هشت سالگی پزشک شد . دکتر گلاسر تا سال 1957 در لس انجلس به عنوان روان پزشک کار می کرد . روش او در درمان جوانان بزهکار توجه گسترده ای را به خود جلب کرده است .

تجارب و فعالیت های گلاسر در مدرسه دخترانه ونتورا بود که باعث شد تا گلاسر واقعیت درمانی را شکل دهد. واقعیت درمانی نوعی روان درمانی است که درآن سعی می شود با توجه به مفاهیم واقعیت مسیولیت و امور درست و نادرست در زندگی فرد به رفع مشکلات او کمک شود. نظرات افراد موثر در نظریه واقعیت درمانی دانشمندانی چون آبراهام مازلو دکتر هارینگتون و دکتر پل دوبوآ بود. دکتر پل دوبوآ مهمترین فردی بود که افکارش مقدمه ای بر پیدایش واقعیت درمانی شد.

هدف کتاب:

ویلیام گلسر در این کتاب به منظور دستیابی به بازدهی، تولید بهینه و ایجاد محیطی شاداب و صمیمانه، کاربست تئوری انتخاب در مدیریت نیروی انسانی را به مدیران آموزش می‏دهد.
در واقع با این کتاب، واقعیت‌درمانی متولد شده است. دکتر گلسر در این کتاب به منظور دستیابی به بازدهی، تولید بهینه و ایجاد محیطی شاداب و صمیمانه و کاربست تئوری انتخاب در مدیریت نیروی انسانی را به مدیران آموزش می‌دهد. در این کتاب، چگونگی به‌کارگیری تئوری انتخاب در قلمروی روابط مدیر و کارکنانش گام‌به‌گام نشان داده‌ شده است. هدف تالیف این کتاب، ترویج «روان‌شناسی کنترل درونی» و تشویق مدیران، به دست کشیدن از «روان‌شناسی کنترل بیرونی» بود. در بخشی از متن این کتاب می‌خوانید: «تقریبا تمام مدیران براساس برداشت رایج و عرف معمول فکر می‌کنند علت رفتارهای افراد تحت مدیریت خود را می‌دانند، به‌گونه‌ای که حتی به ذهنشان هم خطور نمی‌کند ممکن است اشتباه کنند؛ به همین دلیل بسیاری از آن‌ها گیج و سردرگم هستند. مدیران با دانسته‌های کنونی خود نمی‌توانند به‌سوی کار کیفی که موسسه برای رقابتی سالم به آن نیاز دارد، حرکت کنند. به شکل دردناکی واضح و مشخص است که بسیاری از شرکت‌ها در دستیابی به تولید کیفی با شکست روبرو می‌شوند…» این کتاب را انتشارات «سایه سخن» منتشر کرده است.

خلاصه کتاب:

کتاب فوق در یازده فصل نوشته شده که به این ترتیب می باشد:

فصل 1_دلیل نگارش این کتاب 2_مدیریت راهبرانه 3_توضیحات و تعاریف 4_چگونه با یک دیگر رابطه برقرار کنیم 5_تئوری انتخاب 6_هر رفتاری یک رفتار کلی است 7_دنیای کیفی یا دنیای مطلوب 8_آنچه موجب رفتار و خلاقیت می شود 9_انتقاد و عیب جویی 10_سازمان دهی نیروها بدون زور و اجبار و 11_حل مشکلات از طریق مشاوره.

بخشی از متن کتاب :

با اینکه مدیران اغلب به این صورت آموزش دیده اند که نباید با کارکنان دوستی کنند، زیرا ممکن است آنان از این دوستی سو استفاده نمایند، ولی بیشتر مدیران دریافته اند اگر رفتاری دوستانه داشته باشند راحت تر می توانند کارکنان را به سخت کوشی و انجام کار با کیفیت بهتر تشویق کنند.

مطالب مرتبط

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *