کتابهای روانشناسی خودیاری
در بسیاری از کتابهای خودیاری معیارهایی برای شناسایی مشکلات در تفکر، احساس و رفتار و نابهنجار بودن افراد آمده است. با توجه به وسعت و گوناگونی بیماریهای روانی و نشانههای آنها، کتابهای خودیاری میتوانند ملاکهایی را برای تغییر دیدگاه نسبت به مشکلاتشان یا تا حدودی آگاهی در مورد نوع بیماریشان در اختیار افراد قرار دهند و کتابهای خودیاری میتوانند با افزایش برخی تواناییها به بهداشت روانی افراد کمک کنند. همچنین در برخی از کتابهای خودیاری راهکارهایی برای ایجاد یا افزایش احساس احترام به خود و احساس اعتماد به نفس به افراد پیشنهاد میشود که بسیاری از آنها میتوانند در پرورش این احساسات مفید باشند.
مفهوم خودیاری به معنی ایجاد تغییر در فرد است که سبب پیشرفت در زمینههای مختلف شغلی، شخصی، اقتصادی و عاطفی وی گردد. این تغییر از درون شخص شروع شده و باعث ایجاد سازگاری با محیط اطراف میگردد. در هر زمینهای میتوان از راهکارهای خودیاری استفاده کرد و مختص روش خاصی نیست.
خودیاری در مسائل فردی و شخصی به دنبال تقویت مهارتهای فردی شخص از قبیل مهارت حل مساله و یا تقویت عزت نفس بوده و خودیاری در مسائل اجتماعی به دنبال ایجاد روابط سالم با دیگران میباشد. ولی به طور عام هدف کلی خودیاری تغییر است.
امروزه نیاز مردم به روانشناسی خودیاری بسیار زیاد شده است؛ زیرا مردم دچار مشکلات متعدد روانی مانند افسردگی، اضطراب، استرس و همچنین ناسازگاریهای اجتماعی شده و بدنبال یافتن راهی برای حل مشکلات خود هستند و بدین جهت به سراغ مطالعه کتابهای خودشناسی میشتابند ولی باید توجه داشت که در بسیاری از بیماریها، کلاس و کتاب درمانکننده نیستند و نیاز به روان درمانگر و یا دارو و روانپزشک وجود دارد زیرا اکثر کتابهای روانشناسی خودیاری به مشکلاتی کمک میکنند که اکتسابی است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.