معرفی و نقد کتاب کیمیاگر اثر پائولو کوئلیو
درباره نویسنده:
پائولو کوئلیو نویسنده معاصر برزیلی متولد 1947 است. رمانهای او بین مردم عامه در کشورهای مختلف دنیا پرطرفدار است. او از سال ۲۰۰۷ سفیر صلح سازمان ملل در موضوع فقر و گفتگوی بین فرهنگی است. وی همچنین از مدافعین آزاد شدن مواد مخدر مانند ماریجوانا و کوکائین است.
مادر او خانهدار و پدرش مهندس بود. در سن هفت سالگى به دبستان مذهبى عیسوىها در ریودوژانیو وارد شد. تعلیمات سخت و خشک مذهبى تأثیر بدى بر کوئلیو گذاشت. به گفته خودش بر اثر تحمیل باورهاى خاصى درباره خداوند و امور مذهبى به تدریج، ایمان مذهبى خود را از دست داد. اما این دوران تأثیر مثبتى هم بر او داشت و آرزوى زندگىاش را در همان مدرسه یافت؛ مىخواست نویسنده شود. پس از گفتن این موضوع به مادرش، مادرش پاسخ داد كه نویسندگی برای كسی كه پدرش مهندس است، بیمعنی است. سرپیچی کوئیلو از سنتها در ۱۶ سالگی، منجر شد تا پدر و مادرش او را به یک مؤسسه روانی بفرستند که از آنجا سه بار قبل از اینکه به سن ۲۰ سالگی برسد، فرار کرد. به خاطر آرزوهای پدر و مادرش، کوئلیو در مدرسه حقوق ثبت نام کرده و رؤیای خود را برای نویسنده شدن رها کرد. یک سال بعد، مدرسه را ترک کرد و مدتی مثل یک هیپی زندگی کرد و در سال ۱۹۶۰ به مواد مخدر روی آورد. وقتی به برزیل بازگشت و به عنوان یک ترانهسرا شروع به كار كرد. در سال ۱۹۷۴، کوئلیو به جرم فعالیتهای «خرابکارانه» توسط دولت نظامی حاکم دستگیر شد. او در یک مصاحبه اظهار داشت: «در سال ۱۹۸۶، من از کارهایی که میکردم احساس خوبی داشتم. با کاری که داشتم آب و غذای من در حدی فراهم میشد که بتوانم روی تمثیل کیمیاگر کار کنم. کسی را داشتم که او را دوست میداشتم. اما آنها رؤیای من نبود. نویسنده شدن رؤیای من بود و هنوز هم هست.» پس از آن کوئلیو شغل پر درآمد خود به عنوان ترانهسرا را ترک کرد و به دنبال نوشتن تمام وقت رفت.
در سال ۱۹۸۲ کوئلیو اولین کتاب خود را بنام “آرشیوهای جهنم” منتشر کرد که با شکست مواجه شد. سال بعد کوئلیو، “کیمیاگر” را نوشت و آن را از طریق یک ناشر کوچک برزیلی در۹۰۰ نسخه منتشر کرد و تصمیم گرفت آن را تجدید چاپ نکند. او سپس یک چاپخانه بزرگتر پیدا کرد، و با انتشار کتاب بعدی خود بنام “بریدا”، کتاب کیمیاگر به پرفروشترین کتاب برزیلی تبدیل شد. این کتاب به بیش از ۷۰ زبان ترجمه شدهاست که هفتاد و یکمین آن زبان مالتی بود، به دلیل داشتن رکورد بیشترین تعداد ترجمه به زبانهای مختلف، در فهرست رکوردهای جهانی گینس قرار گرفت. از زمان انتشار کیمیاگر، کوئلیو تقریباً هر دو سال یکبار یک رمان نوشتهاست از جمله “کنار رودخانه پیدرا نشستم و گریستم”، “کوه پنجم”، “ورونیکا تصمیم میگیرد بمیرد”، “شیطان و دوشیزه پریم”، “یازده دقیقه”، “مثل رود روان”، “ندیمههای اودین” و “جادوگر پورتوبلو”.
در مجموع، کوئلیو تاکنون ۳۰ عنوان کتاب منتشر کردهاست. سه تا از آنها – خاطرات یک مغ، ندیمههای اودین و «الف» – مربوط بشرح حال خود او هستند، در حالی که بقیه آنها کتابهای تخیلی هستند که ریشه در تجربیات زندگی او دارند. بقیه، مانند مکتوب و کتابچه راهنمای جنگجوی نور، مجموعهای از مقالات، ستونهای روزنامه و آموزههای منتخب وی هستند. در مجموع کوئلیو بیش از ۱۰۰ میلیون جلد کتاب در بیش از ۱۵۰ کشور در سراسر جهان فروخته است و آثار او به ۷۱ زبان ترجمه شدهاست. او پرفروشترین نویسنده پرتغالی زبان در تمام اعصار است.
خلاصه کتاب:
تحلیل کتاب:
نکات بسیار ظریف و مهمی که به زیبایی در کتاب کیمیاگر نوشته شده است عبارتند از:
در این داستان کیمیاگر کسی است که می تواند ماهیت سرب را به طلا تبدیل کند و این جمله به معنای این است که هرشخصی می تواند باعث تغییر و تحول اساسی در زندگی خود شود.
2- بعضی وقت ها هرآنچه را که دنبالش می گردید، همان جایی است که شروع کردید؛
داستان کیمیاگر در کلیسایی متروکه شروع شده و در همان جا تمام می شود و به دنبال این مفهوم است که برای رسیدن به هدفی غایی و آرزویی شخصی نیاز به پیمودن فرسنگ ها راه نیست کافی است که خوب نگاه کنیم، و هرآنچه می خواهیم در وجود خودمان است و قبل از رسیدن به موفقیت مادی باید در ذهن خودمان موفق شویم.
3- آرزوی و رویای شما در زندگی مهم ترین دغدغه فکری تان باید باشد؛
قطعا گنج فقط سکه نیست بلکه در زندگی هر شخصی گنجی نهفته است که باید به دنبال آن برود و کاملا شخصی است.
4- مسیر بسیار مهمتر از مقصد است و این مسیر سرشاز از موانع هستند.
اگر مقصد ارزشمندی را هدف گرفتید، باید بدانید موانع زیادی بر سر راه تان خواهد بود که برای عبور از آنها نباید کم کاری کنید و به هر نحوی شده برای رسیدن به رویاهایتان با آنها بجنگید و عبور کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.