بررسی کتاب “رازهای تربیت فرزند”
تاریخ پخش: 1396/05/27
زمان پخش: 21-22
كارشناسان: دكتر فرحناز كیان ارثی- دكتر امیرمسعود رستمی
معرفی كتاب: رازهای تربیت فرزند
توضیحات:
كتاب رازهای تربیت فرزند اثر ارزنده دكتر آنتونی ولف(Anthony Wolfe) ترجمه منیژه جلالی شامل 3 بخش اصلی بوده و توسط انتشارات ارجمند به چاپ رسیده است.
درباره نویسنده:
آنتونی ولف دكتری رشته روانشناسی كودك داشته و كتابهای متعددی در زمینه تربیت فرزندان منتشر كردهاست. او بیش از 30 سال است كه با کودکان و نوجوانان مشغول به کار بوده و سخنرانیهای گستردهای در مورد موضوعات مربوط به والدین داشته است.
هدف كتاب:
رفتار و گفتار بچههای امروزی با پدر و مادرها بسیار بدتر از رفتار و گفتار بچهها در گذشته است و از آنجا كه پدر و مادرها گاهی با رفتارهای بسیار ناخوشایندی از سوی فرزندان خود رو به رو میشوند، به این نتیجه میرسند كه به طور حتم در تربیت فرزندشان اشتباه كردهاند. ولی دلیل اساسی در تغییر رفتار كودكان، در این كه بچههای امروزی بیشتر جواب میدهند و كمتر اطاعت میكنند، این نسبت كه پدر و مادرها كار اشتباهی انجام دادهاند بلكه این است كه رفتار اشتباهی را كنار گذاشتهاند.
پس از دگرگون شدن اصول تعلیم و تربیت كودك، به موجب قانون، روشهای تنبیهی سخت، مانند سیلی زدن، كتك زدن با كمربند و شلاق یا زندای كردن كودك به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.
در نسل گذشته، بچهها میدانستند مرزی وجود دارد كه نمیتوانند از آن فراتر روند. آنان از تنبیهی كه ممكن بود گریبانشان را بگیرد، وحشت داشتند. حتی زمانی كه تنبیه بدنی در كار نبود، كودكان از نتایج ناگفته و ناشناخته رفتارشان میترسیدند. امروز كودكان میدانند مرزی وجود دارد كه پدران و مادران اجازه ندارند از آن بگذرند، حتی اگر به طور دقیق ندانند كه این مرز در كجا قرار داد. آنان از سنین خیلی پایین از نتایج “بدرفتاری با كودك” آگاه میشوند.
در این كتاب، نویسنده بر آن چیزی تمركز میكند كه معتقد است سختترین بخش تعلیم و تربیت به شمار میآید. این كتاب روشی بدون تهدید یا تنبیه به والدین پیشنهاد میكند كه نه تنها كودكان را بزرگسالانی متعهد ومسئول بار میآورد، كه همچنین مشكلات و زحمات فراوان امروزی را كه بزرگ كردن كودكان به همراه دارد، از میان برمیدارد. این كتاب راهی را پیشنهاد میكند كه شادی را به خانواده باز میگرداند.
خلاصه كتاب:
این كتاب شامل 13 فصل در سه بخش اصلی است و به طرح مباحثی پرداخته كه طی آن به این سوال كه «كودكان امروزی را چگونه بدون تهدید یا تنبیه تربیت كنیم» پاسخ میدهد.
اين مطلب توسط سايت دكتر اميرمسعود رستمي تهيه و تنظيم شده است. |
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.